29-08-13

MEDITATIE

2 Korinthe 3; 2 en 3

 

         U bent zelf onze aanbevelingsbrief, in ons hart geschreven, maar voor iedereen te zien en te lezen:  u bent zelf een brief van Christus, door ons opgesteld, niet met inkt geschreven maar met de Geest van de levende God, niet in stenen platen gegrift maar in het hart van mensen. 

         Daar stond hij dan, de nieuwe dominee van Roeselare. Van hem en zijn vrouw, samen met nog enkele leden van de Geuzentempel was een foto opgenomen in de krant en nog wel op de voorpagina stond een verwijzing naar een interview over zijn komst naar de protestantse gemeente van Roeselare. Een positieve weergave van een aangenaam gesprek met de journalist, en daarmee een mooie aanbeveling voor onze kerk. Het was goed om te merken dat de pers de protestantse kerk en haar werking in kerk en samenleving zo zorgvuldig heeft weergegeven voor de lezers in de stad en omstreken. Daarmee kunnen wij ons voordeel doen! Of beter gezegd daarmee kunnen wij bijdragen aan het zichtbaar maken van het Koninkrijk van God en de gestalte van Christus onder de mensen. Zoals van de gemeente verwacht mag worden!

        Zo lezen we de woorden van Paulus aan de gemeente van Korinthe. Hij geeft ons het voorbeeld van de brief welke door velen gelezen en aan velen gestuurd wordt. Zoals wijzelf zijn; beelddrager van Christus, te zien en te lezen. Niet met inkt geschreven, maar met de Geest van de levende God.

        Niet alleen de gemeente als zij een nieuwe predikant ontvangen gaat, maar wijzelf heel persoonlijk waar wij getuigenis geven van wat in ons hart is. Zal een christen daarom niet aarzelen om een woord van Hem te spreken en in daad zichtbaar te maken waartoe wij geroepen zijn. Om van Zijn Kerk opwekkend en uitnodigend te spreken en om de lezers aan te zeggen dat wij een machtige Heiland hebben die zondaren redt en woorden heeft van eeuwig leven.

        Eenvoudig? Nee, geheel niet! Paulus bemoedigt zijn lezers en wekt ze op om trouw te zijn en vooral niet na te laten elke gelegenheid te baat te nemen. Inderdaad zijn er momenten dat wij moeten zoeken om zo van Christus te spreken dat het niet tot aanstoot zal zijn, maar Zijn liefde gekend zal worden. Dat moeten we ook leren en telkens weer opnieuw keuzes maken. Maar de krant in Roeselare heeft –wellicht meer dan de beste journalist begrijpen kon- onze aanbevelingsbrief gepubliceerd en daar was geen inkt voor nodig.

                                                                                                Groet, ds. Van Bruggen

11:22 Gepost door Rony | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

INZEGENINGSDIENST

UITNODIGING

De kerkenraad en de bestuursraad van de Protestantse kerk van Roeselare
nodigen U van harte uit op de inzegeningsdienst van zijn predikant

                            Ds. Peter van Bruggen

Op 15 september 2013 om 15 uur in de Protestantse Kerk
Jan Mahieustraat 21, 8800 Roeselare.

Na de dienst is er gelegenheid om persoonlijk met de
dominee kennis te maken
.

                                                                                    De kerkenraad
                                                                                    De bestuursraad

 

 

11:16 Gepost door Rony | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |