08-07-08

DE KAPPER

God

Een man ging naar de kapper om zijn haar en baard te laten knippen. Ze begonnen te discussiëren over vele zaken. Al gauw kwamen ze bij de vraag: BESTAAT GOD WEL?

De kapper zei: "Kijk, ik geloof niet dat God bestaat!"
"Waarom zeg je zoiets?" vroeg de man.
"Nou, iemand hoeft alleen maar naar de wereld te kijken en hij ziet dat God niet bestaat. Als God echt bestaat, zou er dan zoveel ellende in de wereld zijn? Nee, ik kan me niet voorstellen dat een God dit allemaal kan toestaan!"

De man was even beduusd, maar zei verder niets.
De kapper was inmiddels klaar en de man verliet de kapperszaak.

Onderweg naar huis zag hij een oude man op straat. Hij had heel lang haar en een onverzorgde baard. De man ging onmiddellijk weer terug naar de kapperszaak en zei tegen de kapper: "kappers bestaan niet!"
"Maar ik ben toch echt een kapper en sta hier voor je!" antwoordde de kapper.
"Nee!" schreeuwde de man, "kappers bestaan gewoonweg niet!"
"Als ze echt bestonden, dan zouden er geen mensen meer rondlopen met lang en onverzorgde baarden op de wereld."
De kapper antwoordde:"Ach, wij kappers bestaan zeker wel, het zijn gewoon de mensen die niet naar ons toekomen!"
"Exact," ging de man verder, '"dat is het hem nou juist: God bestaat zeer zeker wel, maar het zijn juist de mensen die niet naar Hem toegaan en Hem opzoeken. En daarom is er zoveel ellende op de aarde."

15:15 Gepost door Rony in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

02-07-08

IN DE LEERSCHOOL VAN G-DS SCHEPPING

 hands_of_god

Spreuken 30: 24-28...

Deze vier zijn de kleinste op aarde, doch zijn bovenmate wijs:

de mieren zijn een volk zonder kracht, toch bereiden zij hun spijs in de zomer; de klipdassen  zijn een machteloos volk, toch maken zij hun woning in de rots; de sprinkhanen hebben geen koning, toch trekken zij gezamenlijk in goede orde op; de hagedis kan men met de hand grijpen, toch is zij in des konings paleizen...

om U niet ondoordacht te verheffen...(vers 32) dus de hand op de mond...

Vakantie in zicht... eindelijk.

Eindelijk, de vakantie is in zicht… nu ik moet eerlijk bekennen ik ben er geestelijk door. Altijd maar druk en moe. Ik heb nauwelijks in al dat geloop nog oog voor Gods majesteit in de schepping (zie Psalm 19). Laat staan dat ik naar boven naar de sterren kijk.

Je loopt wat af. Vooral als je (nog) jong bent...

De laatste maanden heb ik mij vanwege de dure benzineprijzen en ook vanwege het parkeerprobleem in de stad aangewend van huis naar de kerk te lopen.

Koor, bijbelstudie en kerkenraadsvergaderingen worden te voet afgelegd.

En als het enigszins kan de huisbezoeken en de kerkbode uitdelen ook.

Tijdens het lopen zie je nog eens wat, je komt gemeenteleden tegen, jong als oud.

Ook zie je mensen die met hun auto vreemde toeren uithalen. Kinderen die door rood rijden, met drieën naast elkaar fietsen en automobilisten maar toeteren… ja in mijn tijd...

Ook Salomo beschrijft in zijn Spreuken wat hij zoal om zich heen en in de natuur ziet.

Hij laat ons als een echte veldbioloog weten: U kan zoveel van de dieren leren, ja zelfs van de kleinste dieren. Dus niet zeggen van wij mensen zijn toch vele malen beter of wij zijn toch de kroon op Gods schepping. Nee, hier roept Salomo ons een beetje tot de orde en zegt ons:

Weet als je om je heen kijkt en je een beetje ontdoet van al je vooroordelen, van al je drukte en van al je hoogmoed, wat je in de leerschool ' van Gods schepping '  allemaal kunt zien en leren.

Moet je eens kijken...

die mieren die al druk zijn in de zomer… de luiaard, die kan van hen nog heel wat leren. Kijk en wordt wijs. Verzamel in de zomer voor de winter. Dus ook in de zomervakantie verzamelen, werken maar anders bijvoorbeeld: aan geestelijke kracht, aan ontspanning, aan plannen, aan tijd voor jezelf..

En moet je eens zien, die muurhagedis, wat een simpel dier zou je denken en toch kom je hem tegen in de paleizen van de rijken. Een onderdaan van de koning zou dat niet ongezien lukken. En snel dat die hagedis kan zijn.

Salomo heeft oog voor de schoonheid, de rijkdom en wijsheid van de dieren, hoe klein ze ook mogen zijn.

Het zich verheffen boven een ander, uit domheid, uit je een meerdere wanen, dat is volgens deze koning dom. Misschien hebben we dat nog wel in ons als we jong zijn, maar naargelang je lichamelijk ouder wordt en meer oog krijgt voor de dingen om je heen, omdat alles wat trager gaat, dan mag het u misschien nu al allemaal opvallen.

Misschien krijg je er ook oog voor en oren naar wanneer je in je vakantie uit de drukte stapt en u met de kinderen wat meer gaat wandelen of fietsen.

Salomo leert ons.

 

Salomo leert ons: wees niet al te hoogmoedig, leer en kijk om je heen er valt zo veel te leren in Gods wonderlijke schepping, laat je beleren en opnemen in de leerschool van Gods schepping, in een leerschool die vele male groter en ouder is dan wij zijn..dus hand op de mond en wordt Bijbels wijs. Op krachten komen en dan na de drukte van alle dag, in Uw vakantie weer terug de rijkdom van Psalm 19 en Spreuken 30: 24-30 leren zien.

 

 Vakantie eindelijk..

 

18:52 Gepost door Rony in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: vakantie schepping |  Facebook |